Logo WOOR

Welkom

... op de site van het WOOR. Betekenden de initialen die samen het woord WOOR vormden tot 1 januari 2012 de afkorting ’Wijkopbouw Orgaan Rivierenbuurt’, sindsdien staat de afkorting WOOR voor ’Welzijn, Ontmoeting en Ondersteuning Rivierenbuurt’.
Er is gekozen voor handhaving van de letters WOOR omdat deze afkorting voor vele Rivierenbuurtbewoners inmiddels een begrip geworden is.
De statuten zijn, met toestemming van de Wijkraad, gewijzigd omdat het WOOR vanaf 1 januari 2012 officieel een andere taak toebedeeld heeft gekregen in het kader van het Vernieuwd Welzijn.
Sinds 1 januari 2012 is het de taak van het ’nieuwe’ WOOR om zich alleen nog met de programmacoördinatie bezig te houden binnen en voor het Huis van de Wijk Rivierenbuurt


Gebruikersonderzoek
Via deze link ’Rapportage gebruikersonderzoek’ kunt u het resultaat inzien en downloaden van het gebruikersonderzoek van de stichting Welzijn, Ontmoeting en Ondersteuning Rivierenbuurt (WOOR) naar de gebruikers van het Huis van de Wijk Rivierenbuurt in de Rijnstraat 115 in Amsterdam.
Dit onderzoek is in november 2017 uitgevoerd, afgerond en samengevat door mevrouw Vibeke Ferrée.


Wilt u Stichting WOOR en daarmee het Huis van de Wijk Rivierenbuurt steunen?
We zijn blij met uw bijdrage: of het nu een eenmalige gift, een periodieke schenking, nalaten of sponsoring is. Stichting WOOR heeft de ANBI-status, en dat betekent dat uw gift onder voorwaarden aftrekbaar is van de belasting.
Wilt u meer weten over deze mogelijkheid neem dan contact met ons op via telefoonnummer: 020 - 301 00 30 of via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De WOOR organisatie

De nieuwe afkorting WOOR voor de organisatie staat voor: Welzijn, Ontmoeting en Ondersteuning Rivierenbuurt.

Het WOOR wordt bestuurd door betrokken buurtbewoners die d.m.v. hun vrijwillige inzet als werkgever optreden, de organisatie draaiende houden én de programmacoördinator aansturen.

Het WOOR
Is er er voor de bewoners.
Werkt aan verbinding.
Heeft een visie op en kennis van de
--wijk.
Stelt binnen de mogelijkheden en in
--overleg met diverse partners het
--activiteitenprogramma op.
Houdt zich bezig met de profilering
--en de PR van het Huis van de Wijk.

De taken

Binnen beschikbare financiële kaders, afspraken omtrent tijdschema’s en prestaties e.d. ervoor zorgen dat het Huis van de Wijk een bruisende en adequaat toegeruste plek wordt waar bewoners en deelnemende organisaties graag, enthousiast, goed doordacht en op elkaar afgestemde activiteiten uitvoeren en samenwerken in een prettige omgeving.

 Het creëren van ontmoetingsplekken ter
--voorkomen van isolement en vereen-
--zaming bij bewoners.
 Inzetten op versterking van eigen kracht
--en sociale netwerken van bewoners.
 Bevordering vrijwillige inzet en
--participatie van bewoners, voor
--bewoners, door bewoners.
 Betrokkenheid tussen jong en oud
--versterken.
Inspelen op de toenemende diversiteit
--in de samenleving.

De programmacoördinator

De programmacoördinator van het Huis van de Wijk Rivierenbuurt is Christine Verweij.
De programmacoördinator staat in dienst van de bewoners en stelt in overleg het activiteitenprogramma op en streeft er naar met het programma een zo breed mogelijk publiek aan te spreken.

De programmacoördinator ondersteunt d.m.v. praktische informatie en advies bestaande, maar vooral nieuwe, groepen bewoners die het initiatief nemen om zich voor elkaar en voor anderen in de wijk in te zetten. De meer inhoudelijke ondersteuning wordt een taak van de andere welzijnsorganisaties die in Amsterdam Zuid actief zijn. Aangezien het ’nieuwe’ beleid (Nota Vernieuwd Welzijn) uit gaat van de zelfredzaamheid van de burgers zal deze ondersteuning slechts van korte duur zijn.